ΧΡΗΣΕΙΣ

Εδώ θα αναλύσουμε τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει μια offshore και τι, μια κοινοτική εταιρεία.

Μια offshore, μπορεί να κατέχει ποσοστό σε μια Ελληνική εταιρεία οποιασδήποτε μορφής, μπορεί να κατέχει ολοκληρωτικά μια κοινοτική εταιρεία που με τη σειρά της θα ανοίξει υποκατάστημα στην Ελλάδα, μπορεί να αγοράσει πορτοκάλια από το Αργος ή και πεπόνια αν θέλετε, και να τα στείλει στη Ρωσία, δεν μπορεί όμως να τα στείλει στη Γερμανία καθώς είναι ενδοκοινοτική παράδοση και μπαίνουμε σε άλλους νόμους.
Προσοχή χρειάζεται όσο αφορά τη παροχή υπηρεσιών και τις εισαγωγές προϊόντων από τρίτες χώρες προς την Ελλάδα.
Ας υποθέσουμε ότι ξενοδοχειακή εταιρεία στη Σαντορίνη λαμβάνει τιμολόγιο παροχής διαφημιστικών υπηρεσιών από εταιρεία των Νήσων Μάρσαλ  99.9% το τιμολόγιο δεν θα γίνει δεκτό από τις Ελληνικές φορολογικές αρχές ακόμα και αν η πράξη είναι υπαρκτή, και χιλιάδες τουρίστες από τα Νησιά Μάρσαλ επισκέφτηκαν τη Σαντορίνη.
Το ίδιο ξενοδοχείο αποφασίζει να εισάγει καζανάκια τουαλέτας από την Κίνα με προμηθεύτρια εταιρεία την ίδια εταιρεία από τα Μάρσαλ, στη περίπτωση αυτή τα καζανάκια θα ξεφορτωθούν σε κάποιο λιμάνι, θα εκτελωνιστούν, θα χρεωθεί Φ.Π.Α. και αν η απόκλιση τιμής δεν είναι μεγάλη, όσο και να σηκωθούν οι τρίχες του εφοριακού, η πράξη είναι υπαρκτή και θα το δεχτεί.
Γενικά όμως θα σας συμβούλευα να μην έχετε κατ ευθείαν συναλλαγές με offshore, θα μπορούσε ενδιαμέσως να παρεμβληθεί μια κοινοτική εταιρεία.

Όσο αφορά το παραπάνω παράδειγμα κάνω μια προσθήκη σχετικά με τα νεα μέτρα της κυβέρνησης (Μαρτιος 2015) που κρίνεται πλέον επιτακτική η εμπλοκή μιας κοινοτικής εταιρείας , καθώς πραγματικές πράξεις τείνουν να γίνουν και ποινικά κολάσιμες.


Τυπικά μια offshore εταιρεία μπορεί να κατέχει ακίνητη περιουσία, η φορολογία όμως είναι τέτοια, 15% επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου ετησίως, που σημαίνει ότι σε έξη χρόνια το έχετε χαρίσει στο κράτος και συνεχίζετε να το πληρώνετε, έτσι λοιπόν θα σας συμβούλευα δύο πράγματα, ή μεταβιβάστε το σε κοινοτική εταιρεία ή χαρίστε το σε εμένα και εγώ με τη σειρά μου θα σας αφήνω να κατοικείτε δύο μήνες το χρόνο ισοβίως.

ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Οι κοινοτικές εταιρείες μπορούν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα, να αποκτήσουν Α.Φ.Μ. και να ασκούν οποιοδήποτε επάγγελμα τηρώντας βέβαια τους Ελληνικούς νόμους, μια κοινοτική επιχείρηση μπορεί να εκδώσει τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών, προς μια Ελληνική εταιρεία και παρ? όλο το νέο νόμο 3842, που κυνηγά τις Κυπριακές εταιρείες και τις εταιρείες στη Βουλγαρία, υπάρχουν πολλές λύσεις που μπορούμε να συζητήσουμε.
Μια κυπριακή εταιρεία μπορεί να αγοράσει πορτοκάλια από το Αργος και να τα πουλήσει στη Γερμανία κάνοντας τριγωνική παράδοση και να φορολογήσει τα κέρδη της στη Κύπρο.
Μια κυπριακή εταιρεία ή μια Αγγλική μπορεί να δεχθεί τιμολόγιο από offshore εταιρεία.
Για κατοχή ακινήτων από κοινοτικές εταιρείες ισχύει ότι και για τα Ελληνικά νομικά πρόσωπα, όσο αφορά φορολογία, δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Τι δεν μπορεί να κάνει μια κοινοτική εταιρεία? Δεν μπορεί να μην πληρώσει φόρους, αλλά πιστέψτε με αυτό δεν είναι πάντα κακό.
InnoCapital.org
Welcome To InnoCapital.org
αρχική

εταιρείες

χρήσεις

υπηρεσίες

επαγγελματίες

επικοινωνία

english

paymentsCopyright © 2015 by "SB Advisors Ltd"  ·  All Rights reserved  ·  E-Mail:info@innocapital.org